Vihreä valinta – Itämeren ja luonnon hyväksi

Vihreä valinta -lisäpalvelun avulla teet kaikista Kotimaan Energian sähkösopimuksista ekologisen. Vihreän valinnan tekemällä olet mukana tukemassa John Nurmisen Säätiötä, jonka missiona on puhtaampi Itämeri. Vihreään valintaan sisältyy 5 euron arvoinen vuosittainen lahjoitus Puhdas Itämeri -hankkeille.

John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet ovat edistäneet merkittävästi Itämeren puhdistumista. Säätiön hankkeet ovat kustannustehokkaita ja niiden avulla on saatu aikaan konkreettisia tuloksia lyhyessä ajassa.

Vihreä valinta -lisäpalvelusta on tietysti muitakin hyötyjä. Valinnalla edistät samalla uusiutuvan energian tuotantoa ja hillitset ilmastonmuutosta. Vihreässä sähkössä käytetään vain uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaa sähköä.

Kotimaan Energian Vihreä valinta -sähkö on peräisin seuraavista uusiutuvista energialähteistä:

Vesivoimasta

Vesivoima on merkittävin energian tuotantomuoto Suomessa. Vesivoima on ympäristöystävällistä energiaa, jonka valmistuksessa ei luonto vahingoitu, eikä veteen tai ilmaan synny saasteita.

Tuulesta

Tuulivoima on puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Tuuli ei raaka-aineena lopu ja sen hyödyt energialähteenä ovat moninkertaiset haittoihin verrattuna.

Auringosta

Tiesitkö, että aurinkoenergiaa saadaan Suomessa keskikesällä reilusti enemmän kuin Keski-Euroopassa? Aurinko säteilee Suomen leveysasteilla noin 1000 kWh vuodessa eli yhtä paljon kuin Keski-Euroopassa. Aurinkopaneelit tuottavat kylmällä ilmalla energiaa enemmän kuin kuumassa.

Vihreä valinta on ympäristöteko, jolla voit vähentää jopa neljänneksen henkilökohtaisista ilmastopäästöistäsi.

Tietosuoja ja evästeet