Sopimusehdot - Yksiö Diili 24kk

Hoidamme puolestasi kaikki toimittajanvaihtoon liittyvät käytännön toimenpiteet. Saat kaksi sähköön liittyvää laskua: Kotimaan Energia laskuttaa kuluttamasi sähköenergian ja paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa sähkönsiirron osuuden. Verkkoyhtiösi lähettää sinulle vahvistuksen sähkönsiirtosopimuksen jatkumisesta. Tämä ei vaadi sinulta minkäänlaisia toimenpiteitä. Verkkoyhtiösi vastaa edelleen vika- ja muista verkkopalvelua koskevista ilmoituksista.

SÄHKÖSOPIMUKSEN KESTO JA IRTISANOMISAIKA

Sähkösopimuksesi on voimassa tilauksen yhteydessä sovitun aloituspäivän mukaisesti.

Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus toisen sähkönmyyjän kanssa, sähkösopimuksesi Kotimaan Energian kanssa käynnistyy mahdollisimman pian nykyisen sopimuksesi päättymisen jälkeen. Uusi aloituspäivä voi olla maksimissaan 12 kuukautta alkuperäisen aloituspäivän jälkeen.

Sähkösopimuksesi on voimassa sopimusvahvistukseen merkityn määräajan. Voit halutessasi liittää sopimukseen lisäpalveluna sopimuksen vaihtomahdollisuuden, jolloin voit tehdä uuden, samanpituisen määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtohetkellä voimassaolevien hinnastojen mukaisesti.

Sopimuskauden päätyttyä sopimus muuttuu toistaiseksi voimassaolevaksi. Vahvistamme sinulle uuden sähkösopimuksesi ehdot ja hinnat viimeistään kuukautta ennen määräaikaisen sopimuksesi päättymistä.

SÄHKÖN KULUTUKSEN MITTAAMINEN

Kuluttamasi sähkön mittaamisesta vastaa paikallinen sähkön jakeluverkonhaltija. Jos käyttöpaikkasi mittaus on toteutettu etäluettavalla mittarilla, laskutamme sinua paikallisen verkonhaltijan ilmoittamiin todellisiin kulutusmääriin perustuen.
Jos etäluentamahdollisuutta ei ole tarjolla, laskusi perustuu paikallisen verkonhaltijan toimittamaan vuosikulutusennusteeseen.

SÄHKÖNKULUTUKSEN HINNOITTELU

Sopimusvahvistuksen mukainen hinnoittelu on voimassa koko määräaikaisen sopimuskauden ajan.

Sopimuksesi kiinteä kuukausimaksu perustuu Yksiö-Neliö Diili -hinnaston mukaiseen kulutusluokkaan ja tätä vastaavaan hintaluokkaan.

Kulutusluokat:

Kulutusluokat perustuvat isännöitsijätodistuksessa olevaan huonelukumäärään ilman keittiötä ja saunaa:

Yksiö Diili (yksi huone), kulutus korkeintaan 2 500 kWh vuodessa

Kaksio Diili (kaksi huonetta), kulutus korkeintaan 4 000 kWh vuodessa

Kolmio Diili (kolme huonetta), kulutus korkeintaan 5 500 kWh vuodessa

Neliö Diili (neljä huonetta), kulutus korkeintaan 7 000 kWh vuodessa

Jos sopimuksesi hinnassa perittävät verot tai muut näihin rinnastettavat viranomaismaksut muuttuvat, vaikutus sopimuksesi hintoihin huomioidaan muutoksen voimaantulosta alkaen. Ilmoitamme sinulle näiden vaikutuksesta hinnoitteluusi mahdollisimman pian saatuamme tiedon muutoksesta.


PERUUTUSOIKEUS

Jos olet tehnyt sähkösopimuksesi etämyynnissä, sinulla on kuluttajasuojalakiin perustuva oikeus perua sähkösopimus milloin tahansa 14 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä. Sinun ei tarvitse kertoa syytä peruutukselle.

MUUT EHDOT

Sopimusta tehdessä annat suostumuksesi siihen, että Kotimaan Energia voi tarkistaa luottokelpoisuutesi ja pyytää tarvittaessa ennakkomaksun tai vakuuden ennen sopimuksen alkua.
Kotimaan Energian Yksiö -Neliö Diili -sähkösopimukset on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaiden käyttöpaikkoihin kerrostalossa tai rivitalossa, joissa ei ole suoraa tai varaavaa sähkölämmitystä ja joiden sähkönkäyttö on alle 7 000 kWh vuodessa. Kotimaan Energialla on oikeus tarvittaessa pyytää sinulta todistus asumismuodostasi, esimerkiksi isännöitsijätodistuksen tai muun vastaavan dokumentin.
Mikäli kulutusluokkasi muuttuu, on Kotimaan Energialla oikeus siirtää sinut uutta tilannetta vastaavaan kulutusluokkaan. Uuden kulutusluokan mukaista hintaa sovelletaan ilmoitusta seuraavan kuukauden alusta. Jos asiakas on ilmoittanut virheellisen kulutusluokan, on Kotimaan Energialla oikeus laskuttaa oikean kulutusluokan mukaiset maksut takautuvasti koko siltä ajalta, kun kulutusluokka on ollut virheellinen.
Jos mikään edellä esitetty kulutusluokka ei ole riittävä, tarjoamme sinulle toista, paremmin käyttöösi soveltuvaa Kotimaan Energian sähkösopimusta.
Näiden ehtojen lisäksi sopimuksessasi sovelletaan yleisiä Sähkönmyyntiehtoja (sopimuksen tekohetkellä voimassa SME2014) tai niitä korvaavia vastaavia alalla käytettäviä ehtoja.

OLETKO UUSI ASIAKAS?

Mikäli sinulla on voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus toisen sähkönmyyjän kanssa, ei Kotimaan Energian sopimus välttämättä pääse alkamaan sopimusvahvistuksessa ilmoitettuna aloituspäivämääränä. Sähkösopimuksesi Kotimaan Energian kanssa käynnistyy mahdollisimman pian siitä hetkestä lukien, kun nykyinen määräaikainen sopimus toisen sähkönmyyjän kanssa päättyy. Yritämme seuraavan 12 kuukauden ajan aloittaa toivomaasi sähkösopimusta.

Mikäli uusi Kotimaan Energian sähkösopimus on määräaikainen, alkaa sopimuksen määräaikaisuus uudesta aloituspäivämäärästä lähtien. Sähkösopimuksesi käynnistyy niillä ehdoilla ja hinnalla, jotka ovat mainittu sopimusvahvistuksessa. Tiedotamme sinua sähkösopimuksesi käynnistymispäivämäärästä aktiivisesti ennen sopimuksen voimaantuloa.

Reilua peliä

Olemme sitoutuneet noudattamaan Asiakkuusmarkkinointiliiton laatimia sääntöjä ja siten oikeutettuja käyttämään ASML:n Reilun Pelin -merkkiä.

ASML:n Reilu Peli -merkki

Tietosuoja ja evästeet