Kaikki tiedotteet

11.02.2019 | Uutinen

Muutoksia Netto Diili 12 kk -sähkösopimuksen tuoterakenteeseen

Kotimaan Energialle on tärkeää, että asiakkaan etu toteutuu kaikessa tekemisessämme. Kehitämme tuotevalikoimaamme säännöllisesti ja teemme myös tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Kotimaan Energian Netto Diili 12 kk -sähkösopimuksella asiakas saa pörssisähköä sisäänostohintaan. Asiakkaan energian kWh-hinta sisältää ainoastaan pörssisähkön Spot-hinnan sekä Kotimaan Energian sähkön toteutuneet hankintamaksut Pohjoismaiseen sähköpörssiin. Tuotteen energian hinta ei sisällä muuta erillistä marginaalia. Asiakkaalta on veloitettu perusmaksu, joka on sähkön käyttöpaikan vuosikulutuksen mukaan alk. 3,99 €/kk.

Energiaviraston suosituksesta Netto Diili 12 kk -tuotteeseen tullaan tekemään muutoksia kevään aikana, jolloin olemme myös yhteydessä tuotteen asiakkaisiin. Muutokset eivät vaadi asiakkailta toimenpiteitä – me hoidamme ne asiakkaan puolesta.

Mitä tämä tarkoittaa Netto Diili 12 kk -asiakkaille?

  • Pörssisähkötuotteen hinnoittelussa on kaksi komponenttia: varsinainen sähköpörssissä noteerattava kuukausittain muuttuva Spot-sähkön energian hinta ja sen päälle tuleva sisäänostokulu. Energiavirasto toteaa, että muuttuvan sisäänostokulun olisi tullut olla kiinteä koko sopimuskauden ajan. Kotimaan Energian sisäänostokulu on kuitenkin vaihdellut toteutuneiden kustannusten mukaan. Kuluun ei ole lisätty ylimääräisiä maksuja asiakkaille.
  • Käytännössä Netto Diili 12 kk -tuotteen asiakkaista 80 % on sopimuskautensa aikana hyötynyt siitä, että sisäänostokulu on ollut muuttuva. Emme kuitenkaan tule perimään takaisin sisäänostohinnan erotusta asiakkailta, jotka ovat hyötyneet Kotimaan Energian nykyisestä hinnoittelumallista, vaan katsomme tämän asiakkaan eduksi. Tulemme sen sijaan hyvittämään hankintakulun muutoksen niille asiakkaille, jotka olisivat hyötyneet kiinteästä hankintakulusta. Hyvitys tälle ryhmälle on keskimäärin noin 1,10 €/asiakas. Olemme yhteydessä hyvityksen piirissä oleviin asiakkaisiin kirjeitse.

Mutkaton asiakaskokemus ohjaa Kotimaan Energian toimintaa. Sitoudumme tekemään tarvittavat muutokset Netto Diili 12 kk -tuotteeseen vaivattomasti ja asiakaslähtöisesti.

Tietosuoja ja evästeet