Sähkön kilpailutus - Pohdi näitä, kun kilpailutat sähkösopimuksen


Kilpailuta sähkösopimus ja tee säästöjä sähkölaskussa

Sähkölasku muodostuu sähköenergian myynnistä ja sähkön jakelusta eli siirrosta. Voit kilpailuttaa sähkönmyynnin osuuden. Sähkön kilpailutuksella voit tehdä säästöjä riippuen sähkön kulutuksesta ja markkinoiden hintatilanteesta. Kilpailutuksessa on hyvä huomioida, että eripituiset sähkösopimukset ovat erilaisia myös hinnoittelultaan. Hinnan lisäksi on hyvä tarkistaa myös, mikä on sinulle mieleisin energian tuotantotapa.

Kotimaan Energian sähkösopimuksia ja niiden hintoja voit vertailla Suosituimmat sähkösopimukset -sivulla. Tee sähkösopimus netissä helposti!

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on mutkatonta

Sähköenergian osuus sähköntoimituksesta on mahdollista kilpailuttaa. Kilpailutuksella voit vaikuttaa maksamasi energian hintaan ja käyttämäsi sähkön alkuperään. Sähkön kilpailutus tehdään vertailemalla eri sähkönmyyjien sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sopimus valitun myyjän kanssa. Myyjän vaihtamiseen liittyvät toimenpiteet hoitaa puolestasi sähköyhtiö. Uusi sähkönmyyjäsi sanoo irti nykyisen sähkösopimuksesi ja tarkistaa tarvittavat sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot verkkoyhtiöltä.

Sähkön kilpailutus – mitä on hyvä ottaa huomioon?

  • Asunnon lämmitysmuoto
  • Kulutusarvio vuosittaisesta sähkönkulutuksesta
  • Käyttöpaikan pääsulakkeen koko (yleisin koko 3x25A, valitse tämä, jos et ole varma sulakkeen koosta)
  • Nykyinen sähkönmyyjä
  • Paikallinen verkonhaltija

Usein kysyttyä sähkön kilpailuttamisesta

1. Miten sähkön kilpailuttaminen tapahtuu?

Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu vertailemalla erilaisia sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sähkönmyyntisopimus valitun myyjän kanssa. Sähkön voi kilpailuttaa eri sivustojen kautta.

2. Maksaako sähkön kilpailuttaminen?

Sähkösopimuksen kilpailutus on maksutonta, jos vaihdat myyjää ensimmäisen kerran tai edellisestä myyjänvaihdosta on kulunut vähintään vuosi. Hintojen vertailu ja uuden sopimuksen tekeminen on vaivatonta netissä.

3. Voinko kilpailuttaa sähkön siirron?

Sähkön siirron kilpailuttaminen ei ole mahdollista. Siirto ostetaan aina paikalliselta jakeluverkkoyhtiöltä.

4. Miten valitsen sopivan sähkönmyyjän itselleni?

Sähkönmyyjä ei ole sidottu maantieteelliseen alueeseen, toisin kuin sähkönsiirtoyhtiöt. Voit valita sinulle soveltuvimman sähkönmyyjän, asuinpaikastasi riippumatta. Omilla kulutustottumuksilla voi myös vaikuttaa sähkölaskun suuruuteen, myös sähkölaitteiden ikä ja energiatehokkuus vaikuttavat kulutukseen.

5. Millainen sähkösopimustyyppi sopii minulle?

Sopimus kannattaa valita omien tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Voit valita Kotimaan Energian sopimuksista esimerkiksi mutkattoman Paketti Diili sähkösopimuksen. Paketti Diili sopii mainiosti kerrostaloon ja rivitaloon, jos kodissasi on 1-4 huonetta + keittiö. Huonelukusi määrittää kiinteän kuukausihinnan ilman lisäkuluja tai yllättäviä maksuja.Netto Diili 24 kk soveltuu sinulle, jos asut isommassa asunnossa tai sinulla on sähkölämmitys. Kotimaan Energian lisäpalveluilla voit tehdä sähkösopimuksestasi entistä mutkattomamman. Kotimaan Energian lisäpalveluita ovat Aurinkoenergia, Vihreä valinta, Vaihtoturva, Hintaturva ja Reilu valinta.

Sähkösopimus kerrostaloon tai rivitaloon helposti

Arvostatko arjen helppoutta? Kotimaan Energialta löydät huolettomasti sähkösopimuksen asuitpa sitten yksiössä, kaksiossa, kolmiossa tai neliössä. Kiinteä kuukausihinta määräytyy huonelukujen perusteella, muita kuluja ei ole. Mutkaton Paketti Diili on huoleton ja tiedät jo ostohetkellä seuraavan kahden vuoden ajalta sähköenergiaan käyttämäsi summan. Paketti Diileihin voit valita lisäarvopalveluistamme ympäristöystävällisen Vihreän valinnan tai Vaihtoturvan.

Pörssisähköä kotiin edullisesti

Jos haluat, että hinta on aina ajan tasalla, suosittelemme sinulle Netto Diili 24 kk -sopimusta. Pörssisähkön hinta määräytyy sähköpörssissä tuntiperusteisesti yksilöllisen sähkönkulutuksesi mukaan. Pörssisähkö sopii hyvin hintatietoisiin talouksiin, joissa oman sähkönkulutuksen sääntely on helppoa.

Määräaikainen sopimus on mutkaton valinta

Määräaikaisessa sopimuksessa kiinteä hinta säilyy koko sopimuskauden ajan, eikä sopimusta voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Määräaikaisen sopimuksen solmimalla tietää tarkasti, mitä sähköstään tulee sopimuskauden aikana maksamaan.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus antaa vapautta

Toistaiseksi voimassa sopimus on irtisanottavissa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Mikäli sähkön hinta vaihtelee, siitä tiedotetaan asiakkaalle etukäteen. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on helppo sopimustyyppi siinä mielessä, että se on irtisanottavissa koska vain, eikä määräaikaisuuden jälkeen tarvitse miettiä jatkosopimusta.

Lisäarvopalveluilla huolettomuutta ja säästöjä arkeen

Haluatko tehdä helpon ympäristöteon? Kotimaan Energian Vihreä valinta saa voimansa vedestä, tuulesta ja auringosta. Se takaa, että valitsemasi sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa. Vihreään valintaan sisältyy viiden euron vuosilahjoitus John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille.

Aurinkoenergia-lisäpalvelulla saat sähkösopimukseesi alkuperävarmennettua aurinkovoimalla tuotettua sähköä. Uusiutuvan energiamuodon valitsemalla tuet samalla myös John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri-hankkeita 5 eurolla vuodessa.

Vaihtoturva-lisäpalvelulla pidät määräaikaisen sähkösopimuksen kilpailukykyisenä koko sopimuskauden ajan. Voit vaihtaa edullisempaan sopimukseen, jos huokeampi diili tulee vastaan. Vaihdon voit tehdä kerran vuodessa. Saat ensimmäisen sopimuskuukauden veloituksetta.

Hintaturva-lisäpalvelulla sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hintojen heilahtelusta. Hintaturva tuo lisäturvaa pörssisähkösopimukseesi. Kun pörssisähkön hinta on alhaalla, maksat siitä saman edullisen sisäänostohinnan kuin Kotimaan Energia. Kun sähkön hinta markkinoilla nousee, sinulla on mahdollisuus suojautua siltä Hintaturvan avulla. Saat ensimmäisen sopimuskuukauden veloituksetta.

Valitse sinulle mieluisin lisäarvopalvelu ja tee se heti helposti netistä tai soittamalla asiakaspalveluumme 09 315 816 32!

Miksi kannattaa valita Kotimaan Energia?

Kotimaan Energia tarjoaa mutkatonta sähköä kilpailukykyiseen hintaan kaikkialle Suomeen. Tuotevarmennetut vaihtoehdot joihin kuuluu vesi-, tuuli ja aurinkoenergia. Valitsemalla ympäristöystävällisen sähkösopimuksen, asiakkaamme tekevät samalla hyvää, sillä uusiutuvan energian kuukausimaksuun sisältyy vuosittainen lahjoitus John Nurmisen Säätiölle.

Mutkaton asiakaskokemus on meille sydämen asia. Asiakkaitamme palvelee sähköasioissa yli 50 asiantuntevaa ja ystävällistä Kotimaan Energialaista Espoosta.

Tutustu Kotimaan Energian tyytyväisiin asiakkaisiin »

Tietosuoja ja evästeet